Skupština o budžetu za 2017.

SMEDEREVO, 22. decembar 2016 – Skupština grada Smedereva odlučivaće na sednici u petak o budžetu za 2017. godinu, a u okviru aktuelnih pitanja iz oblasti finansija, biće razmotrena i informacija o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim rashodima i izdacima gradskog budžeta za prvih devet meseci 2016. godine.

Prema početnom nacrtu budžeta, u gradsku kasu će se tokom naredne godine sliti tri milijarde i 456 miliona dinara, što je slično prvoj projekciji budžeta za ovu godinu, a koji je posle rebalansa uvećan za 200 miliona. Kada je reč o 2016. godini, izveštaj govori da je zaključno sa septembrom ostvareno svega 57 odsto planiranih prihoda i 56 odsto rashoda.

Na dnevnom redu lokalnog parlamenta naći će se i Predlog kadrovskog plana Gradske uprave Smedereva za 2017. godinu, kao i predlozi za davanje saglasnosti na programe poslovanja, planove i programe rada i finansijske planove javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Smederevo za 2017. godinu.

Takođe, pred odbornicima je i inicijativa za izmenu planskih akata i stvaranje uslova za izmeštanje kompleksa Opšte bolnice iz centra grada i lokacije planiranog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Poslovnik Skupštine grada Smedereva trebalo bi da pretrpi izmene i dopune, a biće razmatrano i Rešenje o izmeni Rešenja o imenovanju predsednika, članova i sekretara Izborne komisije za izbor odbornika Skupštine grada Smedereva u stalnom sastavu i njihovih zamenika.

Ukoliko se odbornici saglase sa predlogom, nakon sutrašnje sednice Skupštine prestaće da postoji Turistička organizacija Smederevo, kako je obrazloženo, zbog potrebe da se delatnost zadovolji na racionalniji način i zato što preduzeće nije ostvarilo utvrđene ciljeve i zadatke. Sve obaveze Turističke organizacije preuzima Grad Smederevo, pokreće se likvidacija, a likvidacioni upravnik biće dosadašnji direktor.

Skupština će, pored ostalog, razmatrati i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o ostvarivanju prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju i Predlog strategije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Smedereva od 2016. do 2020.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!