Kome majka, a kome maćeha

SMEDEREVO, 20. decembar 2016 – Vlast u Smederevu odlučila (posle 11 meseci od objavljivanja konkursa): Za sportska takmičenja od značaja za Grad 100.000 dinara, za fudbal 345 puta više novca! Sutra ističe rok za izjavu prigovora na Odluku o izmeni Odluke o izboru programa u oblasti sporta koji se finansiraju iz budžeta grada Smedereva.

Gradsko veće u Smederevu izmenilo je Odluku o izboru programa u oblasti sporta koji se finansiraju iz budžetskih sredstava u 2016. godini, donetu dvadesetak dana ranije, odnosno deset meseci posle objavljivanja konkursa i pred sam kraj godine za koju se raspodeljuju budžetska sredstva.

Za redovne trenažne i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija koje su  nosioci sporta u svojim granama,  izmenjenom odlukom je preraspoređeno milion dinara više –  umesto  18,2 miliona dinara, odlučeno je da ukupan iznos bude 19,2 miliona dinara, dok su na drugoj strani smanjena sredstva određena prethodnom odlukom.

Savezu sportova Smederevo, koji baštini pedesetak klubova, umesto prvobitno planiranih 9,5 miliona dinara, biće dodeljeno pola miliona manje.

Takođe, za sportska takmičenja od značaja za Grad, umesto 300.000 dinara, izmenjenom odlukom opredeljeno je ukupno 100.000 dinara!?

Za manifestacije u oblasti sporta od značaja za Grad, umesto 640.000 dinara, koliko je bilo predviđeno osnovnom odlukom, konačna cifra je 209.752,36 dinara ili 430.000 dinara manje.

U izmenjenoj odluci se ne pominju fudbal i školski sport, pa su iznosi, verovatno, nepromenjeni.

Tako ispada da ubedljivo najveći deo “sportskog kolača” ide za Gradski fudbalski savez Smederevo – 34,5 miliona dinara, dok za aktivnosti Saveza za školska sportska takmičenja i olimpijsko vaspitanje 8,6 miliona dinara.

Najnovija odluka Gradskog veća o preraspodeli novca u sportu doneta je 14. decembra, jedanaest meseci po objavljivanju javnog konkursa, a objavljena je dva dana kasnije, od kada teče rok (pet dana) za prigovor.

Konkurs o izboru programa u oblasti sporta koji se finansiraju iz budžeta grada Smedereva raspisan je 5. januara 2016. godine.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!