Skupština o višim cenama zakupa

SMEDEREVO, 30. novembar 2016 – Na današnjoj sednici Skupštine grada Smedereva, naći će se predlozi odluka o pokretanju likvidacije JP Direkcija za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište, rebalansu budžeta i povećanju cena zakupa poslovnog prostora u javnoj svojini grada Smedereva.

Cene zakupa poslovnog prostora biće povećane u odnosu na postojeće. Tako će, kako je predloženo, cena po metru kvadratnom u ekstra zoni iznositi 600 dinara bez PDV-a, umesto dosadašnja 522 dinara, što je povećanje od oko 15 odsto.

Takođe, odbornici će raspravljati o izmenama i dopunama programa poslovanja javnih preduzeća i izmenama i dopunama planova, programa poslovanja i finansijskih planova ustanova i organizacije čiji je osnivač grad Smederevo, za 2016. godinu.

Skupština bi na današnjoj sednici trebalo da se saglasi i sa Statutom novoformiranog Javnog preduzeća Urbanizam i izmenama Statuta Doma zdravlja Smederevo.

Odbornici će raspravljati i o izmenama Odluke o pribavljanju i raspolaganju stvarima u javnoj svojini grada Smedereva i izradi Plana detaljne regulacije Luke Smederevo.

Današnja sednica je treća  u istoriji smederevskog skupštinskog života koju elektronski mediji ne prenose direktno ili odloženo, a o odlukama i učinku odbornika sporadično izveštavaju  uglavnom dopisnici beogradskih glasila.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!