Tom Sojer za skolarce

SMEDEREVO, 29. novembar 2016 – Tom Sojer, junak romana Marka Tvena, koji je obeležio detinjstvo mnogih generacija, ponovo oživljava u izvedbi mladih glumaca Studija glume Centra za kulturu Smederevo, u petak, 2. decembra.

Tom i, umesto Haklberija, njegova verna prijateljica Hak, bore se protiv zlog indijanca Džoa, ali svojim pustolovinama govore i o važnosti prijateljstva, prvim ljubavima, odnosima unutar vršnjaka i neizostavnoj brizi i ljubavi porodice. Bezbrižnost detinjstva, kao i nezaustavljiva bujica mašte i hrabrosti da se ideje sprovedu u delo, očuvane su u ovoj priči koja i u obliku školske lektire nastavlja da oduševljava mlade.

Predstavu izvode deca uzrasta od četvrtog do osmog razreda smederevskih osnovnih škola (Jovan Ilić, Una Panić, Anja Ančić, Tara Stojić, Marija Đorđević, Tatjana Mihajlović, Anđelina Živković, Sofija Marković, Adrijana Đorić, Una Lazić), a namenjena je uzrastu od drugog do osmog razreda.

Adaptaciju i režiju predstave uradila je Nevena Rakočević, instruktor glume, nagrađivana za glumu i režiju na brojnim festivalima amaterskih pozorišta u Srbiji.

Predstava se igra u Velikoj dvorani, sa početkom u 12 časova, po ceni ulaznice od 100 dinara.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!