Tribina: Vaspitni postupci roditelja

SMEDEREVO, 28. novembar 2016 – Na tribini „Vaspitni postupci roditelja i njihove razvojne posledice po decu“, koja će se održati u Centru za kulturu Smederevo, u utorak, 29. novembra sa početkom u 19 sati, biće reči o pitanjima od ključne važnosti za proces vaspitanja i izgradnju kvalitetnog odnosa između roditelja i deteta.

U okviru naučno-obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo gostovaće Smiljana Grujić, psiholog i psihoterapeut sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom i roditeljima.

Tokom programa pažnja će biti posvećena potrebi razvijanja emocionalne pismenosti kao činiocu neophodnom za uspešan rad sa decom i za suočavanje sa izazovima vaspitanja deteta.

Moto „i ljubav i granice“ biće kroz razradu teme povezan sa karakterizacijom zdravog i po razvoj deteta najpovoljnijeg porodičnog odnosa.

Zainteresovani će sa gošćom moći da razgovaraju o konstruktivnom pristupu roditeljstvu koji, prema mišljenju Grujićeve, kao iskusnog psihologa, podrazumeva  negovanje iskrenosti i otvorenosti u komunikaciji sa detetom, uvažavanje ličnosti deteta, kao i izbegavanje krajnosti od kojih je jedna preterana popustljivost a druga primenjivanje sile.

Smiljana Grujić radi u Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, pri Sektoru za pripravništvo, mentorstvo i rukovođenje, realizator je brojnih edukativnih seminara za zaposlene u obrazovanju i angažovana je kao saradnik u jedinici za prevenciju nasilja u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ulaz na program je slobodan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!