Humanitarni koncert učenika

SMEDEREVO, 28. novembar 2016 – Humanitarni koncert učenika Muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Smederevu, sa ciljem da se sakupi novac za otplatu harmonike njihovog druga M. Đ, biće održan u petak, 2. decembra u 19 časova u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, saopšteno je danas.

Na koncertu će se izvesti instrumentalne solo-tačke, nastupiće kamerni sastavi, orkestri, etno i solo-pevači. Program obuhata više muzičkih stilova, od klasične muzike, sve do zabavnih muzičkih numera. Cena ulaznice je 150 dinara.

M. Đ. je učenik drugog razreda srednje Muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Smederevu, na odseku harmonike. U toku niže muzičke škole na takmičenjima klasične harmonike osvojio je mnogobrojne prve nagrade na različitim domaćim i svetskim takmičenjima. Samo u prošloj školskoj godini pobedio je na Republičkom takmičenju muzičkih škola u svojoj kategoriji. Pored toga, osvojio je i 1. nagradu u kategoriji kombinovani duo, 1. mesto na svetskom internet takmičenju, 1. nagradu na 13. Međunarodnom takmičenju „Zvezdane staze“ u Kragujevcu, kao i 1. nagradu na Internacionalnom takmičenju harmonike „Akordeon art“ u Sarajevu. Kao učenik prve godine, pored uspeha na takmičenjima harmonike, ostvario je  odličan uspeh sa prosekom 5.00.

Porodica M. Đ. je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji. Oba roditelja su nezaposlena, starija sestra je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Banja Luci, a mlađa sestra, takođe talenat za muziku, uskoro će krenuti njihovim muzičkim stopama.

Kupovinom karata za ovaj koncert obezbediće se novac kojim će se otplatiti  harmonika M. Đ, preko potrebna za vežbanje i dalje napredovanje i omogućiće njegovo učešće na takmičenjima svetskog ranga 2017. godine.

Važna napomena: od prisustva na koncertu važnije je da se karte kupe. Takođe, humanitarnoj akciji se možete priključiti i naknadnom uplatom novca. Otvoren je račun za pomoć M. Đ. kod UniCredit Bank Srbija a.d.

Za sve dalje informacije obratite se Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ (026 4622534,  mskos1@mts.rs) ili Centru za kulturu Smederevo (4624-815, centar@sdkultura.org.rs).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!