Streljaštvo: Tri medalje na Valter kupu

SMEDEREVO, 27. novembar 2016 – Mladi srpski strelci su na međunarodnom Omladinskom kupu „Valter“, u Smederevu osvojili tri medalje – Sanja Vukašinović je „upucala“ srebro u takmičenju juniorki puškom, kao i Marija Šunjevarić u nadmetanju juniorki pištoljem, dok je kadet Đorđe Savić osvojio bronzu u muškoj juniorskoj konkurenciji puškom, saopštio je večeras Streljački savez Srbije.

Vukašinovićeva je najuspešnija srpska takmičarka dvodnevnog turnira u Smederevu, jer je prvog dana trijumfovala među juniorkama puškom, sa najboljim rezultatom dana.

Dve medalje pripale su i jednom od najmlađih finalista „Valter kupa“ Đorđu Saviću, koji je na Velikoj nagradi Smedereva pobedio u kadetskoj konkurenciji.

Veliki broj naših strelaca je danas našao put do finala na jednom od najkvalitetnijih takmičenja za mlađe kategorije u Evropi i osvojili ukupno 21 medalju, ali zlatna odličja pokupili su gosti iz Rusije, Hrvatske i Francuske.

Prvog dana na Velikoj nagradi Smedereva okitili su se sa pet zlatnih, pet srebrnih i osam bronzanih odličja. Zlatne medalje osvojili su: Sanja Vukašinović (puška, juniorke), Jovana Jović (puška, kadetkinje), Đorđe Rančić (puška, mlađi juniori), Đorđe Savić (puška, kadeti) i Branko Mašanović (pištolj, juniori).

Omladinskim kupom, koji se održava pod pokroviteljstvom proizvođača oružja „Valter“  završen je dvodnevni  miting u Smederevu, na kojem je učestvovalo ukupno oko 150 takmičara u tri uzrasne kategorije (kadetska, mlađejuniorska i juniorska) iz devet zemalja.

Streljački savez Srbije večeras je saopštio i da je dobar učinak naših seniora na otvorenim prvenstvima Mađarske i Poljske. Zorana Arunović je obeležila tradicionalno Otvoreno prvenstvo Mađarske, završeno danas u Seksardu, gde se okitila sa dve zlatne medalje vazdušnim pištoljem, a srpski strelci se iz Mađarske vraćaju sa četiri odličja.

U prvom takmičenju vazdušnim pištoljem Arunovićeva je bila najuspešnija u kvalifikacijama, a ubedljivo je trijumfovala i u finalu, sa vrlo visoka 201,3 kruga. Na pobedničko postolje popela se i članica Novog Sada 1790 Brankica Zarić, koja je osvojila bronzu, iza Mađarice Nemešove.

Arunovićeva drugog dana nije bila toliko ubedljiva, ali u izjednačenoj borbi sa Veronikom Major, stigla do nove zlatne medalje, sa sedam desetih delova kruga prednosti. Zarićeva je ostala pred vratima finala, na devetom mestu.

Komplet od četiri medalje za srpske strelce u Maađarskoj upotpunio je Milenko Sebić, osvajanjem srebra vazdušnom puškom u prvom finalu. Drugog dana bio je šesti.

Srpska olimpijka Andrea Arsović ostvarila je dobar rezultat na trodnevnom Otvorenom prvenstvu Poljske, održanom u Bialjstoku, osvojivši  jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

Prvog dana u gađanju vazdušnom puškom u ženskoj kategoriji u konkurenciji četrdesetak takmičarki, Arsovićeva je bila treća sa  414,3 kruga. Sa vrlo malom razlikom ispred nje su ostale Ukrajinke Lesja Leskiv (414,8 krugova) i Ana Bunjina (414,6).

Centralni deo turnira bilo je revijalno super finale, u kome su se u istoj konkurenciji takmičili muškarci i žene. Andrea Arsović, aktuelna šampionka Evrope vazdušnom puškom, je zauzela treće mesto, a pobednik je Belorus Ilja Čarejka, viceprvak Starog kontinenta ovim oružjem u muškoj konkurenciji koji je osvojio glavnu premiju – automobil.

Poslednjeg dana mitinga Arsovićeva je u drugom nadmetanju u konkurenciji dama osvojila srebro, sa identičnim rezultatom kao prvog dana – 414,3 kruga. Za razliku od prvog nadmetanja, održano je i finale, u kome je naša takmičarka “ubila” 205,9 krugova.

Pobedila je Ana Bunjina (Ukrajina, 206,1 krug),  a bronza je pripala Poljakinji Katarini Komorovskoj (184,2 kruga).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!