Gimnaziji uručena donacija

SMEDEREVO, 25. novembar 2016 – Generalni  direktor Hestil Srbija Džao  Ðun  (Zhao  Jun)  uručio je danas smederevskoj Gimnaziji donaciju u vidu tehničke opreme za učenje kineskog jezika.

Kompanija Hestil Srbija donirala je Gimnaziji interaktivne table sa pratećom opremom, čime je u ovoj školi opremljena jedna multifunkcionalna učionica za učenje kineskog jezika i upoznavanje sa kineskom kulturom i tradicijom.

Džao Ðun, generalni direktor Hestil Srbija izrazio je veliko zadovoljstvo što prisustvuje ovom događaju:

“Naša je iskrena želja da pomognemo lokalnoj zajednici i mi se nadamo da ćemo  i  ubuduće tesno sarađivati sa prosvetnim ustanovama grada Smedereva. Verujemo da će iz ove učionice izaći učenici koji će dobro vladati kineskim jezikom i da će to predstavljati naš doprinos razvoju celog Smedereva.”

On  je  dodao da je ovakva vrsta donacije investicija u mlade i odraz želje da se naša dva naroda povežu ne samo kroz poslovni ambijent.

“Upoznavanje srpskih učenika sa kineskom kulturom i tradicijom predstavlja će veliki značaj i za buduću saradnju naše dve zemlje”, rekao je Ðun.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je naglasila da je ovo veliki dan za grad i Hestil koji ne samo što je donirao opremu za ovu učionicu već je mnogo  učinio za Smederevo, jer 5200 ljudi zaposlenih u fabrici, sada imaju mirnu budućnost.

Predavači  će biti iz Instituta “Konfucije”, a današnjom predajom opreme na korišćenje ozvaničen je početak rada učionice u smederevskoj Gimnaziji.

Događaju su prisustvovali i Lu Šun, otpravnik poslova kineske ambasade koji je  preneo  čestitke  ambasadora  Li  Mančanga  i  Radoslav Pušić, direktor instituta “Konfucije” u Beogradu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!