Valter brani Smederevo, 2. deo

SMEDEREVO, 24. novembar 2016 – Predstojećeg vikenda na strelištu  u gradu na Dunavu, Streljačka družina Smederevo organizuje dva masovna međunarodna takmičenja vazdušnim oružjem za mlađe kategorije, na kojima će se okupiti strelci iz devet evropskih zemalja.

U subotu, 26. novembra na programu je „Velika nagrada Smedereva“, a dan kasnije Omladinski kup pod pokroviteljstvom proizvođača sportskog oružja „Valter“. Između ostalih gađaće i strelci koji su na putu do Smedereva prešli  više od 8.000 kilometara.

Gosti iz inostranstva od četvrtka pristižu u Smederevo, a najbrojnija strana delegacija biće ruska, sa 17 strelaca. Među njima će biti i strelci sa krajnjeg istoka Rusije, sa ostvra Sahalin.

Uz srpske i ruske strelce nadmetaće se i takmičari iz Francuske,  Bugarske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

“Nastavljamo tradiciju započetu prošle godine. Ovaj put očekujemo 270 nastupa”, kaže Boban Marinković, generalni menadžer turnira.

Na subotnjoj “Velikoj nagradi Smedereva” strelci će biti podeljeni u tri uzrasne kategorije – do 16, do 18 i do 20 godina, u muškoj i ženskoj, kako pojedinačnoj, tako i ekipnoj konkurenciji. Neće biti finala, plasman se određuje prema rezultatima u osnovnom delu takmičenja (60 dijabola u muškoj, 40 u ženskoj konkurenciji). Velika nagrada Smedereva počinje u 9 časova, a planirano je da traje do 17 časova.

U nedelju, u okviru Omladinskog kupa „Valter“ („Walter youth cup“) takođe će gađati svi prijavljeni, ali u jedinstvenoj uzrasnoj kategoriji, do 20 godina (1996. godište i mlađi). Kvalifikacije počinju u 9 časova, a na programu će biti i finala (u 12, u 13, u 14 i u 15 časova).

Najbolji u nedeljnom takmičenju će sem medalja dobiti i vredne nagrade. Generalni sponzor turnira “Valter” će pored robnih nagrada dodeliti i jednu pušku svoje proizvodnje za rezultat najbliži svetskom rekordu juniora i juniorki puškom, kao i jedan pištolj za rezultat najbliži svetskom rekordu ovim oružjem.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!