Pomak u slučaju Indeks

SMEDEREVO, 22. Novembar 2016 – Vanpreteresno veće Višeg suda u Smederevu donelo je rešenje o određivanju pritvora do 60 dana bivšem dekanu Pravnog fakulteta u Kragujevcu Predragu Stojanoviću, jednom od optuženih u aferi „Indeks“, zbog izbegavanja dolaska na glavni preteres.

 

To je danas za Podunavlje.infopotvrdila predsednica Višeg suda u Smederevu, sudija Slađana Bojković, navodeći da je veće uvažilo predlog javnog tužioca da se Stojanoviću odredi pritvor od 60 dana.

 

Sud je dobio dva izveštaja sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu da Stojanović redovno izvršava svoje obaveze u vreme kada je trebalo da dođe na glavni pretres a nedolazak u sud je pravdao bolešću.

 

Takođe, sudu je ranije dostavljeno i nekoliko izveštaja policije da nije mogla da privede Stojanovića zato što često menja mesto prebivališta.

 

Stojanović i njegovi advokati verovatno će se žaliti na ovakvu odluku vanpreteresnog veća Apelacionom sudu,  a ukoliko Stojanović u međuvremenu dođe u sud, pritvor će mu biti ukinut.

 

U slučaju korupcije na Pravnm fakultetu u Kragujevcu, koji je poznat kao afera „Indeks“, optužnicom se tereti više od 80 osoba zbog primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprava.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!