Site icon podunavlje.info

Memorijalni stonoteniski turnir Voja Vakulović

SMEDEREVO, 22. novembar 2016 – Prošlog vikenda u Smederevu je održan 7. Memorijal Voja Vakulović u stonom tenisu za mlađe kategorije, na kojem je učestvovalo oko 140 takmičara iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Ade, Dubočice, Bečeja, Barajeva, Smedereva, Dobanovaca, Vršca i drugih mesta.

 

Turnir je bodovan za rang liste Stonoteniskog saveza Srbije. Prvog dana su se nadmetali mlađi kadeti i mlađe kadetkinje, pojedinačno i u parovima, a u nedelju su mečeve imali juniori i juniorke.

 

Na turniru, koji se tradicionalno održava u Sportskoj hali Smederevo, učestvovalo je 47 juniora i 18 juniorki, mlađih kadeta 52 i mlađih kadetkinja 21, ukupno 138 takmičara iz cele Srbije.

 

Organizator otvorenog stonoteniskog turnira za juniore i mlađe kadete Memorijal Voja Vakulović je Stonoteniski klub Smederevo.

 

Podsetimo, prvi memorijalni turnir organizovan je 2010. godine u znak sećanja na velikog sportskog radnika i proslavljenog smederevskog stonotenisera, koji je preminuo 2009. godine.

 

Vakulović, iza koga su ostali dobri i vredni sportisti nastavljajući njegovim putem, bio je trener i predsednik STK Smederevo, zaslužan za rezultate vredne pažnje koji su često prevazilazili lokalne okvire.

 

Naredni stonoteniski turnir biće organizovan 27. novembra u komšiluku na banatskoj strani, u Skorenovcu, za dečake i devojčice u pet kategorija pojedinačno, uzrasta od zabavišta do osmog razreda.

Exit mobile version