Pretres odložen za 23. novembar

SMEDEREVO, 17. novembar 2016 – Nastavak glavnog pretresa pred Višim sudom u Smederevu u „slučaju Indeks“ – korupcije na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, odložen je za 23. novembar, zbog bolesti prvooptuženog na koga se odnose poslednji snimci, izjavila je za Podunavlje.info predsednica veća, sudija Slađana Bojković.

 

Ona je rekla da je u toku uvid u video-tonske zapise pribavljene u postupku tajnog nadzora komunikacija, po naredbama tada istražnog sudije Okružnog suda u Smederevu.

 

Vanpretresno veće Višeg suda u Smederevu se do kraja radnog vremena nije izjasnilo po zahtevu tužilaštva da se jednom od optuženih Predragu Stojanoviću odredi pritvor radi obezbeđenja prisustva na suđenjima, a odluka bi trebalo da bude doneta u petak.

 

Pred Višim sudom u Smederevu u toku je jedinstveni krivični postupak po optužnicama Okružnog, sada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu iz 2007. i 2008. godine i optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz 2010. godine.

 

Slučaj Indeks vodi se protiv više od 80 okrivljenih koji se terete za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje, a među optuženima su profesori, studenti i osoblje kragujevačkog i beogradskog pravnog fakulteta.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!