Site icon podunavlje.info

Veliki jubilej smederevske bolnice

SMEDEREVO, 15. novembar 2016 – Zakonom o ustrojstvu bolnica, 21. novembra 1866. godine osnovana je Bolnica u Smederevu, pa će tim povodom 18. novembra biti održana svečana akademija na kojoj će zaslužnim organizacijama i pojedincima biti dodeljene plakete i zahvalnice, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.

 

Obeležavanje ovog značajnog jubileja počelo je juče, kada je  proslavljena lekarska slava Sv. Kozma i Damjan, a nastavljeno je danas održavanjem stručnog predavanja za zdravstvene radnike.

 

Za sredu je planiran obilazak spomenika najstarijih smederevskih lekara na starom smederevskom groblju, dok će svečana akademija biti održana u petak u Centru za kulturu Smederevo sa početkom u 18 časova.

 

Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u Smederevu, koja obeležava vek i po postojanja,  pripala je plaketa Podružnice Srpskog lekarskog društva, povodom slave smederevskih lekara – svetih Kozme i Damjana. Plaketa je, takođe juče, dodeljena doktorki Ružici Pantić, neuropsihijatru i doktorki Slobodanki Mladenović, alergologu.

 

Povodom proslave 150 godina bolnice u Smederevu, za četvrtak je najavljena i konferencija za novinare.

 

Exit mobile version