Neprimereno neznanje vlasti

DONJI MILANOVAC, 13. novembar 2016 – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čijem je čelu potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović (SNS), iskazalo je nedopustivu neozbiljnost, neprimerenim nepoznavanjem srpskih gradova u danas objavljenom saopštenju povodom prevrtanja broda na Dunavu, zamenjujući Donji Gornjim Milanovcem.

Naime, u zvaničnom saopštenju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navodi se da se teretni brod “Beograd II“ dužine 80 metara prevrnuo na Dunavu usled velikih talasa kod Gornjeg Milanovca!?

Sramota pripadnika vladajuće strukture u elementarnom nepoznavanju Srbije i zamenjujući geografski sasvim različite gradove, pokazana je u zvaničnom saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prilikom današnjeg udesa, u kojem, na sreću, nema povređenih.

Da bruka bude veća, novinske agencije su doslovno prenele vest po sistemu “kopi-pejst”, pa ispada da Dunav zaista protiče kod, Gornjeg, a ne Donjeg Milanovca!

U saopštenju se još navodi da je prevrnuta barža natovarena kamenom u vlasništvu preduzeća “Ivan Milutinović – PIM“.

Predstavnici Lučke kapetanije i inspekcije bezbednosti plovidbe vrše uviđaj, kako je saopšteno, a ekipe brodarstva su na terenu i angažovane sa na obezbeđivanju prevrnutog broda, dok će ronioci u toku dana privezati plovilo za obalu.

Na snazi je već dva dana upozorenje lučke kapetanije brodarstvima da je potrebna veća pažnja prilikom plovidbe zbog jakih udara vetra, naročito kod Velikog Gradišta, kao i zbog drveća koje pluta od ušća Save u Dunav u pravcu Đerdapa.

Podunavlje.info podseća da je nedavno kod Smedereva, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, prevrnut samohodni brod “Beograd X”, takođe u vlasništvu preduzeća “Ivan Milutinović – PIM“, uz  gubitak jednog ljudskog života dok se drugi član posade smatra nestalim.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!