Formalna pomoc osobama sa invaliditetom

SMEDEREVO, 9. novembar 2016 – Gradsko veće u Smederevu odlučilo je ko će do kraja godine biti pružaoci usluga osobama sa invaliditetom (OSI) na teritoriji grada Smedereva, po osnovu tri konkursa raspisana 11. oktobra, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu Grada Smedereva.

 

Za pružaoca usluge personalna asistencija za osobe sa invaliditetom na teritoriji grada Smedereva u 2016. godini većnici su se odlučili za Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Smederevo, Dom za smeštaj starih lica Smederevo izabran je za pomoć u kući za osobe sa invaliditetom, a Gradska organizacija gluvih i nagluvih Smederevo za prevodilački servis za znakovni jezik.

 

Predstavnici smederevskih organizacija osoba sa invaliditetom (OSI) prethodno su za Podunavlje.info iskazali nezadovoljstvo zato što je gradska vlast “pred kraj godine” raspisala konkurse za omogućavanje kvalitetnijeg života OSI i dodali da će preispitati svoje učešće u njima.

 

Prema njihovim procenama, čitava procedura će dovesti do toga da će korisnicima usluga za realizaciju usluga, koje za cilj imaju da omoguće što samostalniji i kvalitetniji život OSI, na raspolaganju imati malo vremena.

 

Grad Smederevo zaključio je sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Ugovor o namenskim transferima još 23. marta, a konkursi su raspisani tek 11. oktobra, pa se postavlja pitanje zašto se na raspisivanje konkursa čekalo sedam meseci, gotovo do samog kraja godine.

 

Rok za podnošenje prigovora na pomenute odluke iznosi pet dana od dana objavljivanja (danas), što znači, kao što se i pretpostavilo, da za realizaciju usluga ostaje i manje od mesec i po dana, pa čitav proces dodovodi do apsurda.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!