Blagi rast vodostaja

SMEDEREVO/ SMEDEREVSKA PALANKA, 9. novembar 2016 – Prema podacima sa automatskih hidroloških stanica Republičkog hidrometeorološkog saveza (RHMZ), nastavlja se blagi rast vodostaja Dunava kod Smedereva i Kubršnice u Smederevskoj Palanci, dok su stabilni podaci u realnom vremenu za Jasenicu.

 

Danas u 9 časova vodostaj Dunava kod Smedereva iznosio je 450 centimetara, dok je tri sata kasnije, u podne, izmereno sedam santimetara više, odnosno beleži tendenciju rasta.

 

Redovna odbrana od poplava u Smederevu se uvodi pri vodostaju Dunava od 600 centimetara, a granica vanredne odbrane od poplava je pri vodostaju od 700 santimetara.

 

Nivo Jasenice već 24 sata iznosi 66 centimetara i meri se na svaki sat, dok se podaci za Kubršnicu beleže svakih 15 minuta i danas u podne (12,15) vodostaj je iznosio 106 centimetara, 20 više u odnosu na prethodni dan.

 

RHMZ napominje da se podaci sa automatskih hidroloških stanica ažuriraju svakodnevno u više termina i da su ovi podaci, pored ostalog, privremeni, nekontrolisani, neprovereni i mogu sadržati pogrešne vrednosti.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!