Streljastvo: Smederevo na putu za Maribor

BEOGRAD, 8. novembar 2016 – Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović sastavio je predlog kriterijumskih takmičenja za izbor reprezentacije za Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Mariboru (6 – 12. mart 2017. godine), koji je prosleđen na usvajanje Upravnom odboru.

 

Kriterijumska takmičenja za sastav seniorskog tima su:drugo kolo Kupa Srbije (26 i 27. novembar), Trofej i Gran pri Beograda u okviru Internacionalnog prvenstva Beograda (10. i 11. decembar), treće kolo Kupa Srbije (17. i 18. decembar) i međunarodni turniri u Rušama i Minhenu koji će biti održani u januaru naredne godine.

 

U slučaju da bude još dilema konačna odluka biće doneta posle finala Kupa Srbije, koje je na programu u februaru.

 

Na spisku kriterijumskih takmičenja za sastav juniorske selekcije su ista nadmetanja i još juniorski turnir Velika nagrada Smedereva (25 – 27. novembar).

 

– Pored kriterijumskih takmičenja prilikom izbora reprezentacije u obzir će se uzimati i postignuti rezultati na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope vazdušnim oružjem u Đeru, na Svetskim kupovima i Olimpijskim igrama. Takođe, računaće se i rezultati reprezentativaca koji studiraju u inostranstvu, a takmiče se u redovnom sistemu takmičenja njihovih univerziteta ili klubova i redovno treniraju i izveštavaju o svojim aktivnostima – najavio je Pejović.

 

Konačan sastav reprezentacije usvaja Upravni odbor.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!