Inovacije: Vaučeri od 800.000 dinara za mikro, mala i srednja preduzeća

29. septembar 2020 – Fond za inovacionu delatnost raspisao je danas novi javni poziv za dodelu inovacionih vaučera, koji su namenjeni mikro, malim i srednjim preduzećima da koriste usluge akademskog sektora kako bi pobolјšali svoje proizvode, procese i usluge i time podigli nivo inovativnosti svojih proizvoda i postali konkurentniji na tržištu.

Inovacionim vaučerom se finansira do 60 posto ukupnih troškova usluga, maksimalno do 800.000 dinara, koje pruža naučnoistraživačka organizacija za razvoj novix ili pobolјšanje postojećih proizvoda, izradu demonstracionog prototipa ili različite vidove ispitivanja.

Jednom podnosiocu prijave mogu biti odobrena najviše dva inovaciona vaučera, u maksimalnom iznosu od 1.200.000 dinara. Odobreni inovacioni vaučer se mora iskoristiti u roku od šest meseci.

Javni poziv je otvoren sve do utroška opredelјenih sredstava, a prijave se podnose preko portala Fonda. Inovacioni vaučeri će se dodelјivati po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavlјanja prijave od strane preduzeća.

Za ovaj javni poziv obezbeđena su sredstva u iznosu od 60 miliona dinara u okviru budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a kroz „Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošlјavanja“ (po osnovu Sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Svetske banke).

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien