Kategorizacija ugostiteljskih objekata za smeštaj

SMEDEREVO, 28. septembar 2020 – Grad Smederevo pozvao je ugostitelje koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim ugostiteljskim objektima da radi evidentiranja podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave na čijoj teritoriji se objekat nalazi.

Od 1. oktobra 2020. godine, početkom primene pravilnika kojim se uređuje oblast centralnog informacionog sistema (eTurista), ugostitelji će moći da prijavljuju domaće i strane turiste isključivo preko CIS-a, a nepostupanje po tome, saglasno Zakonu o ugostiteljstvu i Zakona o strancima, čine prekršaj, o čemu će biti obaveštena Turistička inspekcija i MUP – Služba za strance.

„Zakonom o ugostiteljstvu i pravilnikom kojim se uređuje sadržina i način vođenja evidencije objekata za smeštaj propisana je obaveza  ugostitelja koji pruža usluge smeštaja u nekategorisanom  ugostiteljskom objektu za smeštaj  vrste hostel, prenoćište, konačište, botel, han, konak, etno kuća, salaš, vila, kampiralište, kamping odmorište, kamping stop i dr; u nekategorisanom ugostiteljskom objektu za smeštaj nautičkog turizma; u nekategorisanom objektu za smeštaj lovnog turizma vrste lovački dom, lovačka kuća i lovačka koliba“ navodi se u pozivu.

Ugostitelji sa teritorije Grada Smedereva su pozvani da u najkraćem roku podnesu prijavu koju mogu da preuzmu na priloženom linku i predaju pisarnici jedinice lokalne samouprave do 1. oktobra.

https://www.smederevo.org.rs/OpstinaSmederevo-Kategorizacija-ugostiteljskih-objekata-za-sme%C5%A1taj_3735_

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!