PATOS, „Ob(j)asni ko si“: Priđi. Priđi blizu. Bliže. Basna!

SMEDEREVO, 27. septembar 2020 – U okviru projekta „Ob(j)asni ko si“ večeras od 18 sati u atrijumu smederevskog Centra za kulturu biće pričane basne i tragaće se za bliskošću.

„Ob(j)asni ko si“ je dramska prezentacija letnjih radionica na otvorenom za decu i mlade. Kroz pripovedanje i jezik basni tokom celog septembra tražen je odgovor na pitanje – da li distanca pobeđuje i bliskost. „Odgovore smo sačuvali u preko 20 originalnih basni koje smo pronašli i zapisali. U nedelju, u atrijumu Centra za kulturu Smederevo, pričamo vam deo!“, najavljuju organizatori.
Radionice i dramski rad su deo programa „Ob(j)asni ko si“ koji udruženo sprovode pozorište PATOS i Hleb Teatar uz podršku Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije NKSS u okviru 6. izdanja festivala Na sopstveni pogon.
Voditelji radionica su rediteljka i dramska/plesna pedegoškinja Sanja Krsmanović Tasić, dramska pedagiškinja i dramaturškinja Ivana Stevović, kompozitor i dramski pedagog Jugoslav Hadžić i dramski pedagog Dušan Vulić.

Izvođenje programa na otvorenom biće u skladu sa važećim merama Vlade Republike Srbije za suzbijanje epidemije virusa Covid-19. Obavezno je nošenje maske za lice i držanje fizičke distance. Broj mesta je ograničen.

Program će se prikazivati i u uživo prenosu ovde na FB stranici PATOS-a.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!