Smederevska pesnička jesen: Raspisan konkurs za „Smederevskog Orfeja“

SMEDEREVO, 23. septembar 2020 – Danas je objavljen poziv autorima sa područja grada Smedereva na konkurs za nagradu „Smederevski Orfej“, koja se tradicionalno dodeljuje na Festivalu Smederevska pesnička jesen. Pesme treba poslati najkasnije do 10. oktobra, a uručenje nagrade je predviđeno za  29. oktobar 2020. godine.

Nagrada „Smederevski Orfej“ se sastoji od istoimene plakete, koja je rad akademskog vajara Selimira Jovanovića, novčanog iznosa i objavlјivanja nagrađene pesme u festivalskom zborniku Pesnički meridijani Smedereva.

Autori mogu da pošalju najviše dve neobjavlјene pesme, a one moraju biti dostavlјene na srpskom jeziku, štampane ćiriličnim pismom. Ukoliko autor stvara na nekom drugom jeziku, uz original mora da dostavi i prevod na srpski jezik.

Svaka pesma, i original i prevod, moraju da budu otkucani i umnoženi u četiri primerka. Rukom pisane pesme neće biti uvrštene u selekciju.

Pesme se potpisuju isklјučivo šifrom, a ukoliko autor pesmu potpiše svojim imenom, prezimenom, ili imenom i prezimenom, ona neće biti uvrštena u selekciju.

Zajedno sa pesmama, u zasebnoj zapečaćenoj koverti, autor je dužan da dostavi razrešenje šifre koje mora da sadrži:

– ime i prezime,

– adresu prebivališta,

– kontakt telefon,

– adresu elektronske pošte (ukoliko ima),

– stvaralačku biografiju ne dužu od 500 karaktera.

Pesme poslati na adresu:

MEĐUNARODNI FESTIVAL POEZIJE SMEDEREVSKA PESNIČKA JESEN

ZA KONKURS SMEDEREVSKI ORFEJ

KARAĐORĐEVA 5-7

PP 118, 11300 SMEDEREVO

Pesnik koji konkuriše za nagradu je saglasan da njegova pesma, potpisana punim imenom i prezimenom, kao i njegova stvaralačka biografija, budu štampani u festivalskom zborniku Pesnički meridijani Smedereva.

Prijavlјivanjem pesme na konkurs autor pristaje da, ukoliko bude nagrađen, prisustvuje svečanosti uručivanja nagrade koja će se održati 29. oktobra 2020. godine, ukoliko uslovi to dozvole, o čemu će biti blagovremeno obavešten. U slučaju da ne pristane ili se ne pojavi bez prihvatlјivog razloga, smatraće se da je nagradu odbio i ona mu neće biti uručena, navodi se u saopštenju organizatora.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!