Sajam knjiga odložen, ako prilike dozvole, biće u decembru

BEOGRAD, 22. septembar 2020 – Međunarodni beogradski sajam knjiga, čije održavanje je planirano da bude od 25. oktobra do 1. novembar 2020. odlaže se, a ukoliko epidemiološke prilike budu dozvolile, biće održan sredinom decembra ove godine, saopšteno je danas.

Kako se nadležni Republički krizni štab do ovog trenutka nije izjasnio u prilog održavanju Sajma knjiga, ni o ponuđenim organizacionim modalitetima i bezbednosnim garancijama koje je Beogradski sajam ponudio, procenjeno je da u periodu koji je preostao do prvobitno planiranog termina, u potpuno neizvesnim uslovima funkcionisanja, više nije moguće kvalitetno i pouzdano izvršiti pripreme za tu manifestaciju, navodi se u današnjem saopštenju.

Beogradski sajam će i dalje pratiti preporuke i epidemiološke procene Kriznog štaba i u dogovoru sa izdavačima, izlagačima i drugim učesnicima Sajma knjiga doneti odluku koja će biti u najboljem interesu manifestacije, o čemu  će blagovremeno obaveštavati javnost, zaključuje se u saopštenju Sajma.

Foto: Beogradski sajam

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien