Dozvole za rekreativni ribolov za 2021. godinu 7.000 dinara

9. septembar 2020 – Ministar zaštite životne sredine doneo je Pravilnik o vrednosti dnevne, višednevne i godišnje dozvole za rekreativni ribolov za 2021. godinu, koji je objavljen u „Službenom glasniku“. Cena godišnje dozvole za rekreativni ribolov je 7.000 dinara, za starije od 65 godina, žene i lica sa telesnim oštećenjem od 60 do 80 posto je polovina tog iznosa.

Za lica sa telesnim oštećenjem većim od 80 procenata, sa potpunim gubitkom radne sposobnosti, za vojne invalide i civilne invalide rata sa telesnim oštećenjem od 60 posto i više, kao i mlađe od 18 godina, vena godišnje dozvole za rekreativni ribolov je 600 dinara.

Rekreativni ribolovac može da koristi najviše tri štapa sa po dve udice na svakom štapu. Mlađi od 14 godina mogu da se bave rekreativnim ribolovom bez dozvole, jednim štapom u prisustvu osobe koja ima dozvolu za rekreativni ribolov.

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavlјivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”, a primenjuje se od 1. januara 2021. godine.

Foto: podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!