Smederevo: Pomoć izbeglima pri kupovini i adaptaciji seoskih kuća

SMEDEREVO, 3. septembar 2020 – Grad Smederevo je raspisao javni poziv za izbor korisnika pomoći namenjene pobolјšanju uslova stanovanja interno raselјenih lica dok su u raselјeništvu kroz dodelu pomoći pri kupovini seoskih kuća sa okućnicom i dodatne pomoći namenjene za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju seoskih kuća.

Pomoć se odobrava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodatnu pomoć za građevinski  materijal za popravku  ili  adaptaciju  seoske  kuće  sa okućnicom u iznosu koji ne može biti veći od 1.400.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika i to:  1.200.000 za pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom i 200.000 dinara sa obračunatim PDV-om  za dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju.

Izabrani korisnik pomoći za pobolјšanje uslova stanovanja može da učestvuje sopstvenim sredstvima u kupoprodajnoj ceni seoske kuće sa okućnicom u iznosu do 50 posto od iznosa koji se odobrava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Rok  za podnošenje prijava sa dokumentacijom  na ovaj javni poziv je 30 dana  od dana objavljivanja. Prijavu sa potrebnim obrascima sva zainteresovani mogu da preuzemu u Povereništvu za izbeglice i migracije grada Smederevo, Trg Republike 12-14, svakog radnog dana u vremenu od 7 i 30 do 15 časova.

Detalje ovoj javnog poziva možete da pogledate OVDE:

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!