Kragujevčanima pripao ceo plen kraj Dunava

SMEDEREVO, 15. avgust 2020 – Dve kardinale greške golmana Đorđevića bile su dovoljne da borbeni i požrtvovani gosti iz Kragujevca uzdignutih ruku napuste stadion preko puta Stare železare; Smederevo 1924 – Sušica 0:2 (0:0).

Veći deo susreta protekao je u ravnopravnoj igri, uz napomenu da su kontre Kragujevčana bili znatno sadržajnije od jalovih napada domaćih. Završnica prvog dela donela je po jednu izglednu priliku na obe strane. Najpre je Vujić prihvatio poklon loptu, šutirao a na odbitak je natrčao Petrović i posle loptu kraj gola domaćina. Prvu šansu Smederevci su imali u 41. minutu, ali je Ivanić, nakon solo akcije, bio neprecizan.

Meč je praktično prelomljen u 77. minutu. U nameri da izbije loptu golman Đorđević je pogodio u leđa Obradovića, da bi lopta odskakutala iza gol crte. Samo pet minuta kasnije, eventualne dileme oko konačnog pobednika rešio je bivši član Smedereva Nenad Đurđević. On je pravovremenom reakcijom, pošto mu je golman domaćih bukvalno dodao loptu, sproveo poklon u mrežu.

U drugom kolu Smederevo gostuje u Požarevcu ekipi Mladog radnika.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!