Konkurs za popunu Prve i Prve B lige – Smederevke počinju pripreme

SMEDEREVO, 4. avgust 2020 – Takmičarska komisija Odbojkaškog saveza Srbije juče je raspisala konkurs za popunu mesta u Banka Poštanska štedionica Prvoj i Prvje B ligi za seniorke. Ovo ne dotiče odbojkašice Smedereva, koje su prošlo prvenstvo Prve lige završile na osmom mestu na tabeli, nakon što je krajem aprila prekinuto takmičenje zbog pandemije. One bi, po planu, večeras trebalo da, prvim okupljanjem, započnu pripreme za novu sezonu sa novim trenerom, Kragujevčaninom Draganom Mratinkovićem.

Inače, osim što su sva takmičenja pod okriljem odbojkaškog saveza prekinuta pred kraj prošle sezone iz navedenog razloga, dodatno je situaciju zakomplikovalo i istupanje ekipe Vizure, inače višestrukog šampiona iz Super lige. Vizura je, jednostavno, uprkos činjenici da je jedan od najuspešnijih naših klubova, iz čijih redova je uostalom potekla i najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković, odlučila da ugasi žensku seniorsku selekciju. Na mestu Vizure, po odluci TK OSSS, nastupaće u narednoj sezoni Spartak iz Subotice.

Sastanak zainteresovanih klubova za popunu liga za odbojkašice biće održan u prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije u utorak, 11. Avgusta, u 13 časova za popunu Prve lige, odnosno u 13 i 30 za popunu Prve B lige. Tada će biti odlučeno koji klubovi će naredne sezone igrati u Banka Poštanska štedionica Prvoj i Prvoj B ligi za seniorke.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!