Danas drugi upisni krug u srednje škole 

SD, SP, VP, 13. jul 2020 – Drugi upisni krug za srednje škole u školskoj 2020/2021. godini počeo je danas u 8 i trajaće do 15 časova.

U smederevskoj Gimnaziji slobodnih mesta ima za društveno-jezički smer, pošto je u prvom upisnom roku upisano 55 učenika, u drugom pet, a kvota je 90. U Tekstilno-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi „Despot Đurađ“ u Smederevu za pekara ma još pet slobodnih mesta, za prerađivača mleka 10, za operatera u prehrambenoj industriji sedam, za modnog krojača 12, za poljoprivrednog tehničara 25 i jedno slobodno mesto za tehničara za zaštitu životne sredine.

U Palanačkoj Gimnaziji  za društveno-jezički smer ima 23 slobodna mesta, na prirodno-matematičkom smeru 18, a nedostaje i troje učenika sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo. U Srednjoj školi „Žikica Damnjanović“ za pekara ima još tri mesta.

U Ekonomsko-ugostiteljskoj školi „Vuk Karadžić“ u Velikoj Plani za turističko-hotelijerskog tehničara ima još jedno slobodno mesto. Ostala su i dva mesta u Tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Velikoj Plani za automehaničara, a za auto-električara deset slobodnih mesta.

Iako se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu.

U tom slučaju je potrebno da učenik ili roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu, priloži i svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju i uverenje o položenom završnom ispitu.

Kao podrška roditeljima i zakonskim zastupnicima koji upisuju decu na elektronski način, od srede, 8. jula, na raspolaganju je kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na broju telefona 011/735-05-57, koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.

Preostala slobodna mesta možete pogledati u prilogu.

Foto/ilustracija: pexels.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!