Regata na Paliću otvara jedriličarsku sezonu

SMEDEREVO/PALIĆ, 2. jul 2020 – Jedriličarski klub Palić organizuje od sutra, od 3. do 5. Jula, prvu regatu u okviru Državnog prvenstva u 2020. godini, kojom će biti otvorena ovogodišnja sezona jedrenja u Srbiji, nakon nekoliko odlaganja zbog nepovoljne  epidemiološke situacije. Brodarski klub Metalac iz Smedereva učestvovaće sa dvojicom takmičara u klasi Laser, dok će Jedriličarski klub Smederevo predstavljati jedan takmičar u klasi Optimist.

Regata je raspisana za kategorije Optimist (generalno, dečaci, dečaci do 12 godina, devojčice, devojčice do 12 godina),  Laser 4,7, Laser radijal, Laser standard, 470 i Finn.

Organizatori regate na Palićkom jezeru su, uzimajući u obzir trenutno stanje u državi i širem regionu, saopštili učesnicima da je neophodno da se pridržavaju svih propisanih mera u vez za sprečavanjem širenja COVID 19, koje će se primenjivati na regati.

Evidencija se vodi i pre početka regate, pa je prethodna obaveza učesnika bila da prijave organizatorima listu takmičara i pratećeg osoblja, koji će učestvovati na Državnom prvenstvu.

Klubovi koji dolaze ovog vikenda na Palić zamoljeni su da se pridržavaju pravila ponašanja koja podrazumevaju, pored ostalog, obavezu prijavljivanja svih takmičara i pratilaca na posebnom info pultu, svakodnevno tokom trajanja regate. Takođe, prilikom dolaska u klub svakodnevna obaveza biće merenje temperature svakom učesniku regate, koja će biti evidentirana, a organizator je za te potrebe obezbedio beskontakni toplomer. Pored toga, svi učesnici regate dnevno će se izjašnjavati, u pisanoj formi, da li imaju simptome korona virusa.  Organizatori su saopštili da na regati mogu da učestvuju takmičari i pratioci, koji nemaju temperaturu i simptome Korona virusa i koji će dobiti narukvicu pri evidentiranju sa serijskim brojem (svaki dan druge boje). Učesnici prve ovogodišnje regate u jedrenju su zamoljeni i da se pridržavaju propisane distance.

Foto: JSS

 

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien