Završen 5.  Memorijal Zoran Popović Pop, pobednik ekipa Minel Enim

SMEDEREVO, 28. jun 2020 – Sinoć je, pred prepunim tribinama terena za mali fudbal na Veslačkom u Smederevu, završen peti Memorijalni turnir Zoran Popopvić Pop. Kao i prošle godine, pobednik je Minel Enim, koji je u finalnoj utakmici pobedio ekipu Fanatik. Trećeplasirani je Sentić komerc, a četvrto mesto i besplatno učešće na turniru iduće godine izborilo je tim Urban 86 Lipe.

Pobednička ekipa Minel Enim

Po završetku utakmica dodeljene su nagrade i zahvalnice. Uručila ih je Jovana Popović, ćerka Zorana Popovića Popa. Nagrada za fer plej ove godine otišla je u ruke ekipe Teretana 300 Zlatiborac iz Smedereva, za izuzetnu korektnost na terenu.

Ekipi Sentić komerc  za treće mesto pripala je novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara.  Drugoplasiranom sastavui  Fanatik pripalo je 50.000 dinara, a pobednicima, ekipi Minel Enim, 120.000 dinara. Najboljim timovima pripali su i pehari i zahvalnice za učešće na turniru i doprinos sećanju na Zorana Popovića Popa.

Jovanu Lazareviću dvostruka nagrada

Za najboljeg golmana proglašen je Tihomir Marković Tića (Urban 86 ), najbolji strelac je reprezentativac u futsalu Jovan Lazarević (Minel Enim), a Lazareviću je pripala i titula najboljeg igrača petog Memorijala Zoran Popović Pop. Njima je, pored zahvalnica i pehara, uručen i novčani iznos od po 5.000 dinara.

Zahvalnice organizatora za pomoć i podršku u organizaciji turnira pripale su sportskim organizacijama, javnim preduzećima, sponzorima , medijima i pojedincima.

Ove godine prvi put su dodeljene nagrade i publici za istrajnost u praćenju turnira i bodrenju ekipa sa tribina. Tri najsrećnija gledaoca dobila su po 1.000, 2.000 i 3.000 dinara.

Inače, finalno veče turnira tradicionalno su otvorili veterani – ekipe Popovih kolega i drugara, koji su odigrali revijalnu utakmicu i na taj način još jednom odali počast svom prijatelju.

Porodica Zorana Popovića Popa zahvalna je svima koji su dali doprinos da se i ove godine, uprkos lošim epidemiološkim i ekonomskim uslovima, održi turnir i očuva sećanje na Zorana.

Zoran Popović Pop

Peti  Memorijalni turnir Zoran Popović Pop počeo je 17. juna i igrao se na terenu Veslačkog i Sportskoj hali, u zavisnosti od vremenskih uslova. Takmičilo se 16 ekipa jer su organizatori ograničili broj zbog aktuelnih okolnosti oko virusa korona.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015.godine u 51.godini života, nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter Vranovo, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom tada ušao u viši rang takmičenja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!