Počelo glasanje – prvi glasao devedestdvogodišnjak

SMEDEREVO, 21. jun 2020 – Biračko mesto broj 21 u Smederevu otvoreno je na vreme. Ispoštovana je procedura početka glasanja ubacivanjem kontrolnog listića u kutiju za lokalne i za parlamentarne izbore, kao i njihovim pečaćenjem. Članovi biračkog mesta nose zaštitne maske, ali smo primetili da je nemoguće pridržavati se fizičkog rastojanja od najmanje jednog metra, zbog nesrazmere između veličine raspoloživog prostora i broja članova odbora ovog biračkog mesta.

Na otvaranju, ispred ovog biračkog mesta bio je napravljen red od desetak građana i građanki koji su čekali početak glasanja.

Prvi je na tom biračkom mestu glasao devedestdvogodišnji Miodrag Đorđević Đole, koji posle glasanja ide na pijacu, pa kući, kako je dodao u šali za Podunavlje.info, „da ne dobije batine“, a na naše pitanje šta očekuje od ovih izbora rekao je: „Očekujem da budemo toliko pametni, Srbi, da radimo svoj posao, a ne da radimo za druge.“

Na lokalnim izborima u Smederevu ove godine učestvuje osam izbornih lista stranaka i koalicija. Glasa se na 78 biračkih mesta za ukupno 70 odborničkih mandata u Skupštini grada Smedereva. Za predstojeće lokalne izbore u birački spisak na teritoriji Grada Smedereva upisano je 96.606, a pravo glasa na parlamentarnim izborima u Smederevu ima 98.010 građana.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!