Obeležili kraj bezbrižnog životnog doba

SMEDEREVO, 19. jun 2020 – Reke đaka iz gornjih delova grada slivale su se danas ka centru Smedereva, gde se tradicionalno proslavlja mala matura.

Ni ova godina, koja će ostati upamćena, pre svega, po novom globalnom virusu, nije mogla da promeni planove mladih Smederevki i Smederevaca koji obučeni u odeljenske majice i uz pesmu i dečju graju, sa sve zastavama, veseli hrle ka centru, valjda simbolično da pokažu celom gradu da su, eto, i oni porasli.

„Dositejevci“,“Radičevićevci“ i njihovi „klasići“ iz drugih gradskih škola u Smederevu, u želji da što pre odrastu ostaju nesvesni da napuštaju detinjstvo, jedno od najlepših životno doba, najbezbrižnije svakako.

Da li su oni drugi, odrasli, zaboravili da „od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba“, pa sada kao vozači automobila koji žure i ljutito sviraju, valjda nemaju vremena da na minut-dva propuste decu u koloni, koja kao i svaka deca, prelaze ulicu ne obazirući se na semafor, matorce i ostatak sveta.

Od kada smo postali toliko ljuti, zašto smo tako netolerantni, nervozni, čak i prema najnevinijim stvorenjima, našoj svetloj budućnosti…

Biće da je svima potreban jedan duži raspust.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!