Kreće Roda 3×3 prvenstvo Srbije, na spisku domaćina Smederevo i Palanka

BEOGRAD/SMEDEREVO/SMEDEREVSKA PALANKA, 8. jun 2020 – Košarkaški savez Srbije danas je objavio da u subotu počinje novo prvenstvo Srbije u basketu 3 na 3 – Roda3x3. Poznato je i 30 gradova koji su potvrdili domaćinstvo turnira, a na spisku su Smederevska Palanka i Smederevo.

Ovoga puta će i najbolјe srpske basket ekipe učestvovati na velikom broju domaćih turnira, što prethodnih godina nije bio slučaj, jer su se poklapali sa terminima FIBA međunarodnih turnira, koji se ove godine neće organizovati pre 15. avgusta 2020. Dakle, pred nama je možda i najjača 3×3 svetska nacionalna liga… U „Kući košarke“ je održan sastanak sa najbolјe rangiranim svetskim ekipama i igračima, predstavnicima šest najviše rangiranih srpskih ekipa na svetskoj rang listi – Liman, Novi Sad, Zemun, Olimp, Ub i Ralјa, i oni su izneli sugestije i potvrdili učešće u Roda 3h3 prvenstvu Srbije.

Za sada je poznat raspored prva tri turnira A kategorije:

  1. jun: Sremska Mitrovica.
  2. jun: Kragujevac.
  3. jun: Beograd („Beli dvor“)

Poznati su i svi gradovi u kojima će se održati 3×3 turniri u okviru Roda 3h3 prvenstva Srbije, a osim Smedereva i Smederevske Palanke tu su: Sremska Mitrovica, Kragujevac, Beograd, Kruševac, Novi Sad, Niš, Subotica, Čačak. Leskovac, Aleksinac, Paraćin, Vrnjačka Banja, Stara Pazova, Priboj, Lapovo, Krupanj, Novi Pazar, Svilajnac, Svrlјig, Požarevac, Bela Palanka, Banatski Karlovac, Bajmok, Sokobanja, Babušnica, Ljig, Lazarevac. Očekuje se, navodi se u saopštenju KSS, uklјučivanje još nekoliko gradova i sredina.

Tradicionalni „Kup Dejana Dimitrijevića“ planiran je za 15. avgust na Zlatiboru, a finalni turnir Roda 3×3 prvenstva Srbije za 5. septembar 2020.

Foto: KSS

Skorašnji članci

error: Content is protected !!