Od ubedljivog vođstva do remija

SMEDEREVO, 7. jun 2020 – Nije mnogo nedostajalo da fudbaleri Smedereva, posle dugog posta, danas zabeleže prvu pobedu. Iako su na poluvremenu imali lepu prednost, na stadionu kraj Dunava viđen je samo novi remi: Smederevo – Žarkovo 3:3 (3:1).

Gosti su prvi pripretili u 18. minutu preko Tasića, a već u sledećem napadu, nakon centaršuta sa leve strane, kod druge stative Nešović je doneo vođstvo Žarkovu.

Samo što se krenulo sa centra, Stojković šutem sa 20 metara, uz pomoć stative, donosi izjednačenje, a u 23. minutu, solo akciju Tripković kruniše novim pogotkom za Smederevo. Posle kontre Tripkovića u 35. minutu Bajić je sproveo loptu u mrežu – 3:1. Da je Bajić, nešto kasnije, bio samo malo spretniji, kada je izbio sam pred golmana gostiju, i uvećao vođstvo na tri razlike, Smederevci bi verovatno slavili.

Taj promašaje je u 59. minutu kaznio Kiković, koji je snažnim udarcem sa desetak metara ublažio prednost domaćih. U 74. minutu Nikolić se na ivici peterca najbolje snašao i doneo izjednačenje.

U nadoknadi vremena, mrežu gostiju pogodio je debitant Kovačević, posle velike gužve, ali je sudija Radaković taj gol poništio zbog nekog prekršaja, koji je u toj gužvi napravio neko drugi a ne strelac.

U idućem kolu Smederevo se sastaje sa Kabelom, protivnikom zbog koga i prolazi sadašnju Golgotu., Navodno nameštenje rezultata na prvoj utakmici istih rivala sankcionisano je oduzimanjem po 10 bodova, a nedavno i zabranom ostanka Smederevu u Prvoj ligi bez obzira na rezultat koji postigne.

R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!