Isplata drugog COVID minimalca u četvrtak

1. jun 2020 – Drugi minimalac u okviru paket mera za podršku privredi biće isplaćen 4. juna, a treći prve nedelje jula, najavljeno je juče.

Da bi se izbegle moguće zloupotrebe i mogućnost da poslodavci novac ne daju radnicima, država minimalac uplaćuje na novootvorene namenske račune poslodavaca sa kojih novac treba da bude isplaćen radnicima. Novac sa ovog računa nemoguće je prebaciti na redovne račune firme. Država je predvidela i da, ukoliko poslodavac ne utroši dobijen novac, ova sredstva mora da vrati u državni budžet.

Pоslodavac može preneti novac na račun radnika odmah po uplati, ali je to njegova odluka. Ukoliko se desi da ga ne prebaci na račun zaposlenog, kako je navedeno, država povlači novac u budžet, što je način da se spreče zloupotrebe s dobijenim novcem.

Na minimalac imaju pravo radnici koji su prijavljeni, sa ugovorom na određeno ili na neodređeno vreme, uz uslov da je firma u kojoj rade osnovana pre 15. marta ove godine, kao i da nije registrovala prekidanje delatnosti pre ovog datuma, a tokom vanrednog stanja.

Foto/ilustracija: podunavlje.info©

 

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien