Koroman odgovorio – Ako ostane odluka, nastaviću put sve do Lozane

BEOGRAD/SMEDEREVO, 29, maj 2020 – Kako je juče i najavio, Ognjen Koroman se danas obratio javnosti saopštenjem povodom odluke Disciplinske komisije Fudbalskog savze Srbije. Saopštenje prenosimo u celosti.

Sigurno Vam je već poznato da sam odlukom DK FSS od 28.05.2020. godine suspendovan sa obavljanja svih funkcija u FK Smederevo, jer je ova odluka u klub stigla toga dana na email adresu u 16.39 časova, a određeni mediji su istu odluku znali znatno ranije.

Zbog onih koji me podržavaju i poštuju kao profesionalca, sportistu i prijatelja, a i zbog onih dugih, u obavezi sam da Vam kažem da sam na odluku uložio žalbu o kojoj će se odlučivati u narednom, najverovatnije veoma kratkom periodu. To mislim jer mi je, suprotno odredbama pravilnika FSS, umesto roka od 8 dana za ulaganje žalbe, ostavljen rok od 48 časova, što neću sada dodatno komentarisati. Neću komentarisati ni to da u odluci o mojoj suspenziji nema ni traga o razlozima suspenzije, ali će o tome odlučivati nadležni organ. Naravno, ukoliko van zakona i protivno propisima bude podržana ovakva odluka Disciplinske komisije FSS, ja ću svoj put nastaviti sve do Lozane, gde će se moje reči drugačije čuti i razumeti i gde se odluke donose svakom prema zasluzi.

Ponavljam, oni koji me poznaju, a to su i ljudi koji donose odluke u FSS, znaju da ne ćutim kad je u pitanju nepravda, ali sam ipak rešen da ovaj postupak nastavim isključivo pravnim sredstvima koja mi stoje na raspolaganju, pa ću iz tog razloga ostati suzdržan za dalje izjave povodom mog disciplinskog postupka dok je u toku odlučivanje po žalbi.

Znam i to da bi oni „drugi“ voleli da iznesem neke druge podatke i da budem besan zbog takve odluke, pa da nakon što bi to neko objavio kažu da tako utičem na drugostepeni organ.

Neću to učiniti, a svima Vama koji ste ispravni poručujem da Ognjen Koroman neće menjati svoj stav ni mišljenje jer na to imam pravo, makar po Ustavu zemlje u kojoj živim.

Nisam se povukao niti uplašio, tu sam za svakoga ko želi da sa mnom razgovara na svakom mestu i u bilo koje vreme.

Nisam kriv za disciplinski prestup za koji sam kažnjen, jer nikoga nisam vređao i klevetao i pre će biti da se neko, kao što sam i mislio, našao samo “prozvanim“.

Ipak, ja sam profesionalac, a kako nisam na niskom intelektualnom nivou sigurno je da neke stavri mogu da mi promaknu, a isto tako neću se ni spuštati na niži nivo zarad bilo čega, jer to nije moja igra.

Siguran Sam da u ovom poslu postoje i drugi profesionalci pa ovim samo želim da ih na to podsetim, ko god da su ti ljudi.

S poštovanjem

U Beogradu, 29.05.2020. godine

Ognjen Koroman

 

Foto/ilustracija: prinstcreen i FB privatna arhiva

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!