PCR test na lični zahtev i u Zavodu za javno zdravlje u Požarevcu

POŽAREVAC/SMEDEREVO, 20. maj 2020 – Građani mogu da se na lični zahtev testiraju na COVID-19 uzimanjem uzorka, bris nosa i grla, i analizom uzetog uzorka, primenom RT-PCR –SARS-CoV2 testa, i u Zavodu za javno zdravlje u Požarevcu, potvrdila je danas za portal Podunavlje.info direktorka ove ustanove dr Ana Jovanović. Testiranje na lični zahtev građana košta 6.000 dinara, a rezultat stiže u proseku za dva dana od momenta uzimanja uzorka, izuzetno to može da bude i duže.

Izuzeci od obaveze plaćanja testiranja su: maloletna lica, državlјani Republike Srbije, studenti – građani Republike Srbije, studenti – pripadnici srpske nacionalne manjine, državlјani susednih zemalјa i Slovenije koji studiraju u Republici Srbiji

Inače, Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 je, analizirajući trenutnu epidemiološku situacija, preporučio je Vladi Republike Srbije da, počevši od petka, 22. maja, za ulazak u Republiku Srbiju ne bude potreban negativan test, niti posebna dozvola kako za domaće, tako i za strane državljane.

Svim osobama koje ulaze na teritoriju Republike Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još uvek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije. Ova preporuka treba da bude potvrđena u četvrtak, na sednici Vlade Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!