Za nabavku opreme milijarda dinara bespovratnih sredstava maloj privredi

18. maj 2020 – Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv kojim je malim, srednjim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva za nabavku opreme u iznosu od milijardu dinara.

Program podrške malim i srednjim preduzećima predstavlja kombinaciju povoljnih kredita i bespovratnih sredstava, a cilj je povećanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja, kao i kreiranje novih radnih mesta.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku nove proizvodne opreme, kao i one direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara.

Ministarstvo sufinansira nabavku opreme u iznosu od 25 odsto njene vrednosti, 70 odsto troškova nabavke finansira se iz kredita banaka ili lizing kompanija, dok preostalih pet odsto čini učešće samog preduzetnika.

Ovo ministarstvo je od ove godine uvelo elektronsku prijavu zahteva, a svi potrebni podaci  automatski će se preuzimati od drugih državnih organa (APR, Poreska uprava, CROSO) tako da korisnici mogu da podnesu zahtev bez odlaska u filijalu banke ili lizing kompanije.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a sve informacije i dokumentacija dostupni su OVDE:

Izvor: zvanična Internet stranica Vlade Srbije, foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien