Republička izborna komisija: Nastavak sprovođenja izbornih radnji

11. maj 2020 – Republička izborna komisija je na danas održanoj sednici donela Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih 4. marta 2020. godine i utvrdila  da je rok za podnošenje izbornih lista najkasnije do 5. juna u ponoć.

Isti datum se navodi u još jednom slučaju: podnošenje zahteva opštinskoj i gradskoj upravi za upis u birački spisak, odnosno promene u biračkom spisku, moguće su do zaključenja biračkog spiska – 5. juna.

Podnošenje zahteva Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave za upis u birački spisak odnosno za promenu u biračkom spisku, po njegovom zaključenju biće od 6. do 17. juna.

Predizborna tišina – zabrana izborne propagande počinje od 18. juna u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta 21. juna u 20 sati.

Na sednici je doneta i Odluka o izmenama i dopunama Uputstva za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih za 26. april 2020. godine, a usvojen je i rokovnik za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih za 21. jun 2020. godine.

Foto: Republička izborna komisija, https://www.rik.parlament.gov.rs/

Skorašnji članci

error: Content is protected !!