Buka u modi 7 – i odgovor u 20 i 30, nakratko i bez najavljene bakljade

SMEDEREVO, 2. maj 2020 – U Smederevu je u osam i pet sedmi put izveden performans „Bukom protiv diktature“, a kao odgovor na nezadovoljstvo građana u 20 i 30 čulo se nakratko skandiranje sa razglasa „Đilase, vrati pare lopove“, bez najavljene bakljade sa krovova zgrada.

Posle simboličnog pozdrava zdravstvenim radnicima, aplaudiranjem tačno u 20 časova, sedmo veče kolektivnog performansa „Digni glas: Bukom protiv diktature“ u Smederevu bilo je, čini se, glasnije i trajalo je koji minut duže od prethodnog, a značajno u odnosu na aplaudiranje. Ponovo su se sa prozora i terasa čuli zvižduci, pištaljke, lupanje u metalne predmete, eksplozije petardi i pokoji topovski udar.

Najavljena bakljada sa zgrada u centru grada, kao odgovor na“ šerpovanje“, nije se desila,  samo se sa ozvučenja čula parola „Đilase, vrati pare lopove“, a i to nije potrajalo, par minuta najviše, kao i pojedinačno ponavljanje nakon toga.

Za razliku od protesta šerpi i pištaljki, koji nisu omele vremenske prilike, ovde je, očigledno, kiša učinila svoje. Kako je neko na društvenim mrežama šaljivo prokomentarisao, sve podsetilo na ono nekad, u stara vremena, kada je vežba „’Ništa nas ne sme iznenaditi’ bila otkazana zbog kiše“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!