Mali: Podrška za privatna preduzeća i poljoprivredna gazdinstva

15. april 2020 – Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će privatna preduzeća od ponedeljka, 20. aprila, moći da konkurišu za jeftine kredite, a ukupna suma sredstava za koju država garantuje je dve milijarde evra. Na sastanku tima za implementaciju Programa ekonomskih mera za podršku privredi tokom pandemije koronavirusa danas je usvojena i odluka o podršci poljoprivrednim gazdinstvima u iznosu od dodatnih 2,6 milijardi dinara, što ide preko Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede. Ekonomske mere se primenjuju na ona poljoprivredna gazdinstva koja vode knjige, odnosno za ona gazdinstva koja rade kao preduzetnici.

Obe današnje odluke biće prosleđene Vladi, koja će ih sutra usvojiti, čime će biti stvoren pravni okvir za implementaciju svih najavljenih ekonomskih mera države za privredu, čija je vrednost više od 600 milijardi dinara.

U prethodna dva dana 83.800 preduzetnika prijavilo se preko sajta Poreske uprave za učešće u programu koji je vezan za ove ekonomske mere. Do kraja meseca svi ostali će imati priliku da se prijave preko sajta Uprave, a prve nedelje maja biće isplaćen prvi minimalac za one koji su se prijavili.

Informacija i foto: Vlada Republike Srbije, srbija.gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!