Zahvalnost Crvenog krsta volonterima, aktivistima i zaposlenima

SMEDEREVO, 14. april 2020 – Upravni odbor Crvenog krsta Smederevo na današnjoj telefonskoj sednici zahvalio se dobrovoljnim davaocima krvi, volonterima, aktivistima i zaposlenima na izuzetnom zalaganju u uslovima vanrednog stanja i pozvao sve volontere i saradnike da se priključe Crvenom krstu i pruže pomoć najugroženijima. Istovremeno, Upravni odbor se zahvaljuje zdravstvenim radnicima na požrtvovanom radu i svima koji u ovim uslovima pružaju pomoć građanima.

Članovi Upravnog odbora prihvatili su informaciju o izvršenoj kontroli Prihvatilišta u Maloj Krsni od strane Nadzornog odbora Crvenog krsta Smederevo, kao i informaciju sekretara Crvenog krsta Smederevo Tomislava Živanovića o radu Kol-centra u sedištu Organizacije, početku rada Narodne kuhinje i podeli paketa socijalno ugroženim licima. Upravni odbor je razmatrao i usvojio zaključak Nadzornog odbora o ukidanju minimalne zarade u Crvenom krstu Smederevo uz konstataciju da je odluka o minimalnoj zaradi u ovoj humanitarnoj organizaciji primenjivana pune dve godine.

Crveni krst Smederevo, kao deo Crvenog krsta Srbije i međunarodnog pokreta Crvenog krsta,napominje se u današnjem saopštenju ove organizacije,  ima izuzetno značajnu ulogu u uslovima vanrednog stanja. Crveni krst je ostvaruje uz veliko angažovanje volontera, aktivista i zaposlenih, navodi se u saopštenju.

Foto: Crveni krst Smederevo FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!