NSZ: Oko 2.000 ljudi podnelo zahtev za subvenciju za samozapošljavanje

14. april 2020 – Iz Nacionalne službe za zapošlјavanje dobili smo obaveštenje da je, i u uslovima vanrednog stanja, omogućeno podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošlјavanja po raspisanim javnim pozivima. Po raspisanim javnim pozivima do sada je oko 3.200 poslodavaca podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a oko 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja veliko je interesovanje, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica.

Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za programe stručne prakse, novog zapošlјavanja kao i za program samozapošlјavanja za nezaposlena lica.  Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno više od 1.400 poslodavaca čime je omogućeno uklјučivanje u programe obuka i zapošlјavanje za oko 2.000 nezaposlenih lica, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom.

Odluke se donose kontinuirano,  a pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene.

Ugovori o angažovanju lica zaklјučiće se u skladu sa mogućnostima u svakom konkretnom slučaju.

Sve informacije dostupne su na sajtu  http://www.nsz.gov.rs/.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!