Preminuo još jedan korisnik Doma za stare, novi slučajevi u Palanci i Plani

SMEDEREVO, 13. april 2020 – U Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u Smederevu hospitalizovano je 25 korisnika Doma za stara lica, a tokom noći preminuo je još jedan koji je, po rečima lekara, primljen ranije i bio teškom stanju, na respiratoru. Od štićenika Doma koji su ranije umrli kod dvoje je potvrđeno prisustvo virusa.

Na osnovu rezultata do sada urađenih testova, na korona virus je u opštini Smederevska Palanka pozitivno 25 osoba. Od tog broja pozitivan test na COVID-19 ustanovljen je i kod 11 lica koji su zdravstveni radnici, objavio je danas predsednik ove opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Nikola Vučen.

Njegov kolega po funkciji u opštini Velika Plana, Igor Matković, objavio je da na teritoriji te opštine u poslednja dva dana zabeleženo dvoje novoobolelih, tako da ih je, sa onim slučajem odranije, sada ukupno troje. Jedna osoba je penzioner, koji je oboleo na odelјenju onkologije u Beogradu, i smešten je u kovid bolnicu. Druga je medicinska sestra, koja je obolela na svom radnom mestu, u bolnici.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!