Svi korisnici Doma za stare i zaposleni od danas u izolaciji

SMEDEREVO, 11. april 2020 – Ministar Zoran Đorđević bio je danas u Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, nakon što je dobio informaciju o deset  još uvek nepotvrđenih slučajeva oboljevanja od koronavirusa, kao i da je dvoje preminulo usled pogoršanja stanja. Kompletan Dom, svi korisnici i zaposleni ulaze u izolaciju, na jednom mestu, rekao je Đorđević.

– Nemamo još potvrdu da je virus u pitanju, pogotovo što jedna zaposlena ima upalu pluća i ona je još od 3. aprila hospitalizovana.  Od ovih deset čak neki nisu prebačeni u bolnicu zbog povišene temperature – kazao je ministar i dodao da je  gradonačelnica Smedereva obezbedila i zaštitna odela, a Institut za javno zdravlje uzeće briseve od svih, i korisnika i zaposlenih u ovom državnom domu za smeštaj starih, kako bi, ukoliko ima zaraženih, bile preudezete sve neophodne mere.

– Starački domovi su nam u prvom planu, stariji su zbog svojih godina ugroženi, jer mnogi imaju i pridružene bolesti. Ovo što se sada radi je preventiva, niko još nije pozitivan, ali želimo da sve bude pod kontrolom – rekla je dr jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva.

Ono što je za sada sigurno jeste da su od danas svi korisnici i zaposleni u Domu za stare u režimu izolacije, kako i da će se više znati kada stignu rezultati testiranja.

Foto: Googlemaps printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!