UPS: Umesto po 100 evra da se podele vaučeri za kupovinu domaće robe

8. april 2020 – Unija poslodavaca Srbije poslala je dopis Kriznom štabu za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu sa predlogom kojim traži modifikaciju najavljene mere finansijske pomoći za svakog punoletnog građanina Republike Srbije na taj način što bi se putem odgovarajućih vaučera omogućilo da se od opredeljenog iznosa mogu kupiti isključivo proizvodi domaćeg porekla, odnosno platiti usluge pružene od strane domaćih firmi.

Kao primera naveli su da bi ovim vaučerima mogao da se plati deo avio karte, ali samo za avio prevoznika Air Serbia, kupe svi prehrambeni artikli i alkoholna pića, odeća, obuća, hemija, aparati za domaćinstvo, zaštitna sredstva, đubriva za polјoprivredu, građevinski materijali, ali sve to proizvedeno u Srbiji. U drugom delu predloga navode i da bi se mogle platiti komunalne usluge, studentski domovi, prevoz u domaćem saobraćaju, ugostitelјske usluge u domaćim objektima i drugo.

Na ovaj način bismo direktno u srpsku privredu upumpali znatan iznos novca, odnosno naš bi novac i završio na računima naših, domaćih firmi koje su i punile budžet, naravno uz obezbeđen povrat 20 posto PDV-a u državnu kasu – zaključuje se u saopštenju Unije, koje u celosti možete da pogledate OVDE.

Foto/ilustracija: Pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!