I Ministarstvo za rad će izdavati dozvole za kretanje tokom policijskog časa

5. april – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da će tokom vanrednog stanja, po ovlašćenju predsednice Vlade, u saradnji sa MUP-om kontrolisati i vršiti izdavanje dozvola za kretanje u vreme policijskog časa.

Potrebno je da se građani kojima je neophodna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa zahtevom obrate lokalnoj samoupravi i dostave dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole, a jedinica lokalne samouprave je dužna da nakon provere dostavlja zahteve Ministarstvu za rad koje će ih dostavljati Ministarstvu unutrašnjih poslova radi izdavanja dozvole.

Na ovaj način će jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa drugim organima lokalne samouprave i udruženjima građana registrovanim na njihovim teritorijama, pribaviti i dostaviti u Ministarstvo za rad podatke o osobama koje pružaju usluge pomoći u kući (usluga socijalne zaštite, ali i direktno ugovorena pomoć između dve osobe) i usluga socijalne zaštite personalni asistent.

Jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa centrima za socijalni rad sa iste teritorije, u obavezi su i da, u slučaju prijema zahteva, obrade i podatke o roditeljima koji konačnom sudskom presudom regulišu viđenje deteta (preuzimanje i vraćanje deteta od jednog roditelja) u smislu da im treba dozvola da dete preuzme i/ili vrate u terminu određenom sudskom presudom, a u vreme policijskog časa.

Gradonačelnici, odnosno predsednici opština, odgovorni su za opravdanost potrebe za uslugom, odnosno dozvole za kretanje roditelju koji preuzima i/ili vraća dete u vreme policijskog časa i istinitost dostavljenih podataka, navodi se u saopštenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!