Opština Velika Plana podelila 11.000 maski, kuplјeno još 3.000

VELIKA PLANA, 1. april 2020 – Opština Velika Plana je od proglašenja vanrednog stanja kupila i stanovništvu podelila više od 11.000 zaštitnih maski. Najviše maski je dato Domu zdravlјa „Milan Bane Đorđević“, manji deo je dat Policijskoj stanici Velika Plana, Opštinskom sudu, lokalnim javnim ustanovama i preduzećima a ostalo je preko Mesnih zajednica podelјeno stanovništvu.

– Kupovali smo ono što smo mogli naći na tržištu. U pitanju su najjednostavnije pamučne zaštitne maske, čija je prednost to što mogu da se otkuvavaju i tako posluže za višekratnu zaštitu – kaže Goran Tasić, načelnik Opštinske uprave.

– Niko se Opštini nije obratio za maske a da je odbijen – kaže Igor Matković, predsednik opštine.

– Prvih dana maskama smo snabdeli i pojedine trgovinske lance, da bi koliko toliko zaštitili njihove radnice, posebno kasirke, koje su najviše izložene kontaktu sa lјudima.

Sedam i po hilјada maski Opština je kupila od trgovine „Donić“, 4.000 od proizvođača u Smederevskoj Palanci, 1.200 maski poklon su kompanije porodice Rajević a 1.000 maski poklon Safeta Saglama, vlasnika tekstilne kompanije „Maccarone“.

– Za kupovinu maski iz opštinskog budžeta izdvojeno je nešto više od 900.000 dinara. Od „Donića“ maske su kuplјene po ceni od 100 dinara za komad dok su maske nabavlјene u susednoj Palanci plaćene 48 dinara po komadu – ističe Tasić.

Opština i Opštinski štab za vanredne situacije imaju još 2.700 maski, koje će danas i sledećih dana biti podelјene stanovništvu.

Dušan Marić

Objavljeno na srbijaisrpska.rs

Foto/ilustracija: pixaby.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!