Upis u vrtiće počinje 1. aprila – isključivo elektronskim putem

SMEDEREVO, 31. mart 2020 – Predškolska ustanova  „Naša radost“ Smederevo saopštila je danas da je raspisala konkurs za prijem dece u celodnevni boravak (u trajanju od 11 sati) za radnu 2020/2021.godinu, od 1. aprila, kada počinje i puštanje usluge elektronske prijave.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srbiji, kao i proglašenja vanrednog stanja, zahtev za upis dece u predškolsku ustanovu podnosi se isključivo elektronskim putem preko e-portala.

Upustvo za otvaranje naloga na portalu možete pogledati na sledećem linku https://euprava.gov.rs/kreiranje-korisnickog-naloga-korisnickim-imenom-i-lozinkom?fbclid=IwAR3bv3Q0PBfeCbRhmYT-6zO9C393nYDfQhVfeyKgdFQSLuR2Pz-akNnSjAI.

Rok prijave se produžava do 15. maja.

U  cilju utvrđivanja prioriteta za upis za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite i dr. potrebno je dokumentaciju fotografisati ili skenirati i dostaviti putem mejla na  upisvrticsd@gmail.com kojom se dokazuje navedeni status.

Zahteve za premeštaj dece iz jednog objekta u drugi objekat  dostaviti takođe skeniran putem mejla: upisvrticsd@gmail.com

Konkursnoj komisiji moguće je postaviti pitanja elektronskim putem na mejl adresu: upisvrticsd@gmail.com ili telefonskim pozivom, od 9-13 časova: 064/65-77-417, kontakt osoba: Jasna Redžić, telefon Ustanove: 026/4622-158.

Roditelji će imati mogućnost da lično podnesu zahtev za upis, po završetku vanrednog stanja, i to u roku od 7 dana, od dana stupanja na snagu Odluke o ukidanju vanrednog stanja, svakog radnog dana od 9-13 časova, objekat „Hajdi“ (na blagajni), Ulica vojvode Mišića br. 4, Smederevo.

Važna napomena: deca koja su korisnici usluga vrtića ne podnose prijave za upis, a zdravstvene potvrde za decu dostaviće se prilikom polaska u vrtić.

Link za elektronsko podnošenje upisa preko portala E-uprave https://euprava.gov.rs/vrtic

Skorašnji članci

error: Content is protected !!