SSS: Pauza na domaćoj streljačkoj sceni do polovine maja

BEOGRAD, 31. mart 2020 – Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je na elektronskoj sednici usvojio nove predloge Stručne komisije o promenama u ovogodišnjem kalendaru takmičenja koji će biti sukcesivno korigovan kako se bude menjala situacija sa pandemijom koronavirusa. Odloženi su ili otkazani događaji planirani do polovine maja, saopšteno je redakciji portala Podunavlje.info.

Regionalna prvenstva u B i C programu (standardno vazdušno oružje za mlađe kategorije i serijska vazdušna puška), koja su bila zakazana za 11. i 12. april, odložena su za prvi vikend septembra.

Prvenstvo Srbije u B i C programu je trebalo da bude održano u Beogradu 9. i 10. maja, u organizaciji Partizana, pomereno je za 10. i 11. oktobar. U ovom terminu Streljački savez Srbije je u Beogradu trebalo da bude domaćin finala Evropske lige mladih, ali pre desetak dana Evropska streljačka konfederacija je otkazala ovogodišnju sezonu lige.

Otkazani su Kamp perspektivnih strelaca vazdušnim i MK oružjem, predviđen da traje od 13. do 16. aprila, kao i prvo kolo Kupa SSS u trostavu vazdušnom puškom za kadetski uzrast, planirano za dan po završetku kampa (17. april). Oba događaja je trebalo da budu priređena u Novom Sadu. Stručna komisija će naknadno, ukoliko se steknu uslovi,  razmotriti mogućnost održavanja kampa tokom letnjeg raspusta.

Otkazano je i prvo kolo Kupa SSS malokalibarskim oružjem za seniore i juniore, koje je bilo planirano za poslednji vikend aprila (25. i 26. aprila), takođe u Novom Sadu, u organizaciji Streljačke družine Novi Sad 1790.

Još pre dvadesetak dana usvojeni su novi termini takmičenja zakazanih za mart – Prvenstva Srbije standardnim vazdušnim oružjem u B programu (26. i 27. septembar) i finala Kupa Streljačkog saveza Srbije, takođe u B programu, (19. i 20. septembar).

Na takmičarskoj sceni u narednih mesec i po dana vladaće zatišje, ali ostale aktivnosti Streljačkog saveza Srbije se realizuju.

– Kancelarija SSS funkcioniše, kao i ostali upravni organi  Saveza. Kalendar takmičenja će biti korigovan na osnovu razvoja situacije oko koronavirusa u našoj zemlji i odluka Svetske streljačke federacije i Evropske streljačke konfederacije o novim terminima međunarodnih događaja – rekao je Nenad Petković, generalni sekretar SSS i pozvao sve članice da prate promene u kalendaru i  u skladu s tim planiraju svoj rad. Organi saveza će kako se okolnosti budu menjale reagovati i korigovati kalendar kada to bude bilo potrebno, saopšteno je danas.

Foto/ilustracija: pixabay.com + logo SSS

Skorašnji članci

error: Content is protected !!