Obaveštenje o ostvarivanju prava na dečji dodatak i produžavanju isplate

SMEDEREVO, 31. mart 2020 – Štab za vanredne situacije u Smederevu objavio je danas da se zahtevi za ostvarivanje prava na dečji dodatak podnose u skladu sa uputstvom, koje je ranije objavljeno na zvaničnoj internet stranici Grada Smedereva, sa preporukom da je to najbolje učiniti pet dana pre isteka roka važenja rešenja.

Saopšteno je takođe da se korisnicima prava na  dečiji dodatak, kojima pravo ističe 15. marta i kasnije, a nadležni organ nije odlučio o daljem korišćenju prava, produžava dalja isplata prava na osnovu ranije donetih rešenja, najduže  3 meseca, odnosno dok traje vanredno stanje.

Uputstvo za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na dečiji dodatak objavljeno je ranije na gradskom sajtu (stab.smederevo.org.rs), a ovom prilikom podsećamo na postupak.

1. Zahtev preuzeti sa sajta Grada Smedereva:

http://www.smederevo.org.rs/opstina-smederevo-dokumenta-zahtevi-i-obrasci-gradske-uprave

popuniti sve tražene podatke, obavezno potpisati i upisati broj telefona.

2. Skenirati/kopirati/ lične karte svih punoletnih članova domaćinstva.

3. Ukoliko porodica ima prihod iz radnog odnosa dostaviti skeniranu ili originalnu potvrdu o prihodu za period od tri meseca koja prethode mesecu podnošenja zahteva.

4. Lica koja prvi put podnose zahtev obavezna su da dostave dokaz o stambenom statusu (poresko rešenje, ugovor i sl), i da na samom zahtevu na str. 4 (kod napomene) napišu izjavu o stambenom statusu.

5. Korisnici koji obnavljaju zahtev za dečiji dodatak obavezni su da navedu broj rešenja.

6. Zahtev i svu napred navedenu dokumentaciju možete kopirati i poslati putem pošte na adresu: Gradska uprava Smederevo, Odsek za društvenu brigu o deci, Ulica omladinska 1, Smederevo ili  skenirati  i  poslati  na e-mail: ivana.stojanovic@smederevo.org.rs

Informacije se mogu dobiti na broj telefona: 026/4623-036

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!